День української писемності та мови

У пʼятницю, 27 жовтня у нашому закладі відзначали День української писемності та мови. Свято нагадує про давність української мови, яка є єдиною державною, про історію її абетки, розповідає про розвиток української писемності, та й загалом популяризує українську мову. Година спілкування до дня української писемності і мови.

У 2-А класі (пані Лариса Табачук) підчас години спілкування учні дізналися про особу Нестора Літописця, про історію виготовлення книг; брали участь у різноманітних конкурсах на знання рідної мови, згадавши про видатного мецената Петра Яцика. А завдання написати побажання рідній мові зацікавило та змусило задуматись кожного.

У 2-В класі (пані Наталія Мінець) година спілкування мала назву «Не можна покладатись тільки на солов’їв, дитино…» окрім різноманітних конкурсів та інформації про історію свята учням запам’ятається «Казка про мову».

У 4-Б класі (педагогиня-організаторка пані Інна Мовчанюк) вікторина «Мово українська, гордосте моя» виявила добрі знання у більшості учнів! Загадки та прислів’я, фразеологізми та римування, навіть «Незвичайна математика» (потрібно було виконати математичні дії зі складами і утворити слово) – з усім справлялися учасники швидко та весело.

https://www.facebook.com/groups/788437242296045/permalink/1036273254179108/