Всесвітній день доброти

Всесвітній день доброти – міжнародне свято, яке було запроваджено у 1998 році Всесвітнім рухом доброти, коаліцією неурядових організацій і відзначається 13 листопада в багатьох країнах. З цієї нагоди в нашому закладі класоводи та виховательки групи подовженого дня провели з учнями бесіду «Будь добрим для людей».

Учні 2-Б класу, їхні батьки та класний керівник пані Наталія Киричук зібрали кошти на придбання турнікетів для наших захисників. Адже виховувати у дітей почуття доброти та милосердя краще на прикладі добрих справ. Приємним було те, що учні приносили навіть власні заощадження. Тому було придбано аж сім турнікетів. З почуттям безмежної вдячності учні склали лист воїнам та виготовили 3-D листівку із зображенням своїх долоньок. Подарунок попрямував на один із запорізьких напрямків.

У 3-А та 4-В класах психологиня пані Віта Сахнюк провела години спілкування «Смайлики добра». Учні грали в гру «Роблю добру справу, коли… Покажи»: розглядали слайди із різними життєвими ситуаціями та відповідно на них реагували. Заняття мало на меті вчити співчувати, підтримувати, допомагати та поважати.

У 4-Б класі класовод пані Віра Петрів організувала перегляд мультфільму «Добре серце», його обговорення, четвертокласники побудували асоціативний кущ «Добро – Зло» та виготовили аплікацію «Квітка добрих справ».

На групі подовженого дня (вихователька пані Руслана Вакула) пройшло «Свято Доброти». Вихованці проявили і акторські здібності (сценки «Сварливі дівчатка» та «Гіркий мандарин), і співочі (пісні «Хай живе надія», «А ми бажаєм вам добра», «Справжній друг»), і декламаторські.

https://www.facebook.com/groups/788437242296045/permalink/1045925526547214/