День пам’яті жертв Голодомору

25 листопада – День пам’яті жертв Голодомору. Говорити з дітьми про такі страшні події складно, але необхідно. Це один із тих випадків, коли замовчування інформації небезпечне. Ми маємо знати, що відбувалося, розуміти причини подій 1932-1933 років та їхні наслідки. Це допоможе унеможливити повторення таких страшних подій у майбутньому.

Саме тому класні керівники Здолбунівської початкової школи №7 провели з учнями бесіди на тему: «Ми пам’ятаємо!» під час якої розширили знання дітей про Голодомор в Україні та його наслідки для нашого народу.

Вчитель початкових класів Наталія Олександрівна Мінець провела з учнями 2-В класу годину спілкування «Засвіти свічку пам’яті!». Здобувачі освіти пригадали історичне минуле українського народу, перейнялися тяжкою долею земляків, які вистраждали і пережили страшні роки геноциду.

Після слухання та обговорення «Притчі про хліб» Марії Рябенької, діти розмірковували над значенням хліба для людей та склали «Колосок життя». А перегляд мультфільму «Голодний дух» нікого не залишив байдужим.

Як підсумок заходу був створений колаж «Країна незабудок».

https://www.facebook.com/groups/788437242296045/permalink/1048451219627978/