День безпечного Інтернету (Safer Internet Day)

6 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Він покликаний поширювати знання про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді. З цієї нагоди відбулися тематичні уроки, які провела вчителька інформатики Світлана Галик:

у 2-В класі – «Базові правила інформаційної безпеки»; учні розглянули, як шукати інформацію в мережі, як захистити свій гаджет та якою інформацією можна ділитися в інтернеті;

у третіх класах – «#Не_ведусь: ми – герої безпеки в інтернеті», учні мандрували мережею «Інтернет» разом з героєм Гугликом та допомагали йому вирішувати різні безпекові ситуації завдяки вправам «Операція порятунку», «Казка про Скріпочку», «Як спілкуватися в інтернеті»;

у четвертих класах – «#Не_ведусь: я знаю, як спілкуватись в інтернеті», учні теж допомагали герою Гуглику, якого самі намалювали, вирішувати проблеми, з якими він зіткнувся, вивчаючи простори інтернету.

Психологиня нашого закладу пані Віта Сахнюк з учнями 3-А та 3-Б класів провела практичне заняття, присвячене Міжнародному дню безпечного інтернету. Розігрування та аналіз тематичних ситуацій, тести та робота груп покликані вберегти третьокласників від інтернет-пасток, шахраїв та кіднепінгу.

https://www.facebook.com/share/p/6PX2e5Ro1FaFk8PC/