Cвято Покрови

День захисника! Історичне коріння цього свята сягає часів Київської Русі та свята Покрови. 7 серпня 1999 року другий президент України Леонід Кучма підписав указ про встановлення Дня українського козацтва в день Покрови, адже Покрова Пресвятої Богородиці була одним з найголовніших свят запорізьких козаків. 14 жовтня також на символічному рівні вважається днем заснування Української повстанської армії.

З 2015 року День захисника України є святковим вихідним днем. Ми теж долучилися до святкування: класні керівники та вихователі ГПД провели з учнями бесіду «Наші захисники завжди на варті».

У 3-В (класний керівник Скринник С. М., вчитель початкових класів Артюхова Н. Д., педагог-організатор Мовчанюк І.О.) пройшло змагання «Козак – богатир». Дві команди хлопців «Силачі» та «Дужі» у різноманітних конкурсах демонстрували силу, спритність, кмітливість, вміння працювати у команді. А дівчатка-однокласниці привітали козачат віршами та медовим печивом.

«Пластуни-новаки» на чолі з керівником гуртка Герус Н.І. відвідали Здолбунівський районний історико-краєзнавчий музей. Підземелля, де утримували в’язнів, різноманітні старовинні речі, знайдені на території міста, хірургічні інструменти часів Другої світової, безумовно, зацікавили відвідувачів. Та найбільше враження на всіх справили розповіді про героїв сучасності, про тих, хто захищає нас сьогодні – учасників війни на сході країни.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОАЛЬБОМ.