Тиждень української мови

«Мова, писемність, освіта – це ті цеглинки, на яких формується
національна ідентичність, суспільство, державні інституції.
За нинішньої ж агресії Росії проти України українська мова –
одна з основ державності» (екс-міністр освіти та науки Сергій Квіт).

Тиждень української мови пройшов у нашій школі перед канікулами.

Учні 4 класів (Полюхович Г.О., Петрів В.В., Супроненко І.О.) взяли участь в інтелектуальній грі-конкурсі «Мово українська, мово солов’їна!». За допомогою конкурсів «Ерудит», «Скажи без затримки», «Відгадайко», «Склади прислів’я», «Римувальники» команди «Мовознавці», «Солов’ята» та «Дослідники» продемонстрували хороші знання рідної мови.

У 3-Б класі (Іващук Т.М.) теж пройшов інтелектуальний конкурс, який мав назву «Наша мова – барвінкова».

У 2 класах (Максимчук Л.Є., Киричук Н.О. Мінець Н.О.) пройшла інтелектуальна вікторина «Дзвінкоголоса рідна мова». Крім демонстрації власних знань, школярі виразно декламували вірші та співали пісні про Україну.

Учні 2-В (Мінець Н.О.) та 3-В (Скринник С.М.) класів об’єдналися і організували екскурсію в Здолбунівську центральну районну бібліотеку. Її працівники Чиншова Г.Б. та Самолюк Є.А. розповіли школярам про «чарівну країну Бібліотеку» та її «жителів» – книжки. Крім того, діти мали змогу побувати в комп’ютерному залі бібліотеки та пограти в літературні ігри. Багато школярів поповнили ряди читачів бібліотеки.

Протягом цілого тижня у шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «Твори українських письменників» (бібліотекар школи Романюк Т.М.).

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОАЛЬБОМ.