День української писемності і мови

         9 листопада ми приєдналися до відзначення Дня української писемності і мови. Вчителі та вихователі груп подовженого дня з цієї нагоди провели бесіду «Наша мова українська гарна, милозвучна».

         У 1-А класі (Табачук Л.М. та вихователь групи подовженого дня Бондарчук В.В.) пройшла годину спілкування «У країні рідної мови». Учні із задоволенням відгадували загадки, кросворди, складали вірші та декламували їх, згадували вислови про мову, читали прислів’я, приказки, гуморески, співали пісні.

         У 1-В класі (Виногородська Д.О.) година спілкування, «День української писемності і мови», сприяла розширенню знань про рідну мову. Учні грали у ігри «Відтвори звук», «Крокодил», «Впізнай свою мову».

          У 3-А класі (Артюхова Н.Д.) відбулась вікторина «Рідна мова», під час якої діти показали вміння працювати в команді, чітко й правильно відповідати на запитання.

         У 4-А класі (Максимчук Л.Є. та Нечипорук О.В.) пройшов показовий урок з української мови (позакласне читання) «Наша мова калинова».

          У 4-В класі (Мінець Н.О. та педагог-організатор Мовчанюк І.О.) під час проведення конкурсної програми «Рідна мова – серця мого подих» у конкурсах «Лабіринт мудрослів’я», «Прямо і влучно», «Разом, швидко, правильно», «Хто це?» учні показали хороші знання української мови.

         Вихованці групи подовженого дня (Сосонюк А.В.) теж брали участь у конкурсі «Рідну мову буду знати, берегти і поважати!». Прослухавши легенду, вони пригадали  прислів’я, скоромовки і загадки про мову, підбирали до слів антоніми.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОАЛЬБОМ.