День української писемності і мови

«Мова – одна з основних ознак нації. Мова – фундамент культури. Рідна мова- найдорожчий скарб народу. Рідна мова – перлина інтелекту, рідна мова – основа патріотизму. Рідну мову повинна берегти, розвивати кожна людина. Умирає мова – умирає культура. Умирає культура – припиняється прогрес, і історію починають творити Нерони, Бісмарки, Муссоліні, Гітлери, Сталіни, Мао Цзедуни. А яка то історія – всім відомо.»

Олекса Тихий(1927 – 1984),
український дисидент, правозахисник,
мовознавець, педагог.

День української писемності і мови ми відзначили кількома заходами. Класні керівники та вихователі груп подовженого дня провели із здобувачами освіти бесіду «Наша мова українська – гарна, милозвучна».

У 3-А класі (Супроненко І.О. та педагог-організатор Мовчанюк І.О.) відбувся виховний захід «Рідна мова-серця мого подих» із загадками, кросвордами, гуморесками, прислів’ями та приказками, складанням віршів та співанням пісень.

У 3-Б класі (Петрів В.В.) під час інтелектуальної гри-конкурсу «Мово українська, мово солов’їна!» учні продемонстрували свої знання з української мови, показали як гарно вони вміють працювати в групах

У 3-В класі (Полюхович Г.О.) пройшла година спілкування «Нас єднає мова» із конкурсами «Прямо і влучно», «Разом, швидко, правильно», «Хто це?».

У 4-Б класі (Войцеховська О.О.) хороші знання з мови учні демонстрували під час гри-конкурсу «Мова наших предків та нащадків».  

У 2-А класі (Виногородська Д.О.) проведено спортивно-розважальний конкурс “Козацькому роду нема переводу”.

У групах подовженого дня теж пройшли виховні заходи: «У барвистім розмаїтті мови – дивна дивина», на якому Удодик О. Л. розповіла учням про «чарівну країну Бібліотеку» та її «жителів» – книжок,  «Рідна мова – не полова: її за вітром не розвієш», де Величко І. М. за допомогою поетичного слова показала красу та багатство нашої мови, та «Із слова починається людина, із мови починається мій рід», під час якого Вакула Р.Б. провела з вихованцями мовний конкурс.  

Переглянути фото