1 жовтня

На перше жовтня цього року припадає не одне свято: День Українського козацтва, День захисника України (День захисників Вітчизни), Покрова, День працівників освіти, Міжнародний день людей похилого віку та ще кілька. Тому цей тиждень у нашому закладі був багатим на виховні заходи.На ранковій зустрічі у перших класах учні говорили про таку нелегку, але надважливу професію – захисник Вітчизни, розповідали про своїх рідних людей у війську.

Батьки учнів 1-А класу (Панасюк Л. В.) зібрали та передали волонтерам гроші для потреб ЗСУ; у 1-Б класі (Войцеховська О. О.) склали воїнам побажання, а учні 1-В (Мартинюк О. Г.) малювали малюнки. Медові пряники з написами «Маленькій козачці» та «Маленькому козаку» додали позитивних емоцій.Другокласники більше дізналися і про День козацтва, і про Покрову, про тісний історичний зв’язок між цими святами.

Учні 2-А класу (Максимчук Л. Є.) познайомилися з легендою про Пресвяту Богородицю, обговорили її під час уроку ЯПС. У 2-В класі (Мінець Н. О.) зібрали цілу добірку прислів’їв про козаків, проілюструвавши їх. Другокласники з «Б» класу зібрали татові-воїну своєї однокласниці посилку зі смаколиками та вклали до неї вирізані з кольорового паперу долоньки з побажаннями побратимам захисника.

У 3-А класі (Табачук Л. М.)пройшов виховний захід «Козацькому роду нема перводу», на якому говорили про символи козацтва, життя козаків, їхній побут. Третьокласники з «Б» класу довели, що уже справжні козачата під час «походу на ворожу фортецю», подолавши багато перешкод-естафет: збирали усе необхідне для далекої дороги у наплічник, стрибали у важких чоботах, їхали на коні, долали непрохідне болото, визволяли з полону побратимів! Закінчилось змагання виконанням пісні «Ой у лузі червона калина…». У 3-В класі (Скринник С. М.) під час ранкової зустрічі учні обговорили усі свята, що припадають на перше жовтня та виготовили вітальні листівки до свята за власним вибором; учителька Артюхова Н Д. провела зі здобувачами освіти виховний захід “Яка ти козачка, який ти козак?”, до якого увійшла і бесіда про День захисника, і різноманітні ігри на виявлення обізнаності з історією, кмітливості та спритності.

У 4-А класі (Супроненко І. О.) під час ранкової зустрічі переглядали фільм про непростий шлях України до свободи та незалежності, про наших захисників та захисниць, завдячуючи яким сьогодні працюють школи; листи, написані четвертокласниками після такого емоційного перегляду, підтримають наших вояків на фронті. У 4-Б класі (Петрів В. В.) пройшла вікторина «Мандрівка областями України» та були створені малюнки воїнам. Учні з 4-В класу (Полюхович Г. О.) ознайомилися із сучасними військовими професіями, переглянули фільм про ЗСУ, вшанували пам’ять загиблих. Побажання та слова підтримки, написані дітьми, вчителька передасть волонтерам для відправки на передову.

Вихованці групи подовженого дня (Удодик О. Л.) під час години спілкування «Чого нас учать бабусі й дідусі» говорили про Міжнародний день людей похилого віку. Шанобливе ставлення, повага до літніх людей – одні з найважливіших цінностей нашого суспільства.Бібліотекарка нашого закладу Романюк Т.М. підготувала виставку «На захисті єдиної України», яку відвідали усі учні та працівники школи.

https://www.facebook.com/groups/788437242296045/permalink/1019670575839376/